SİLİVRİ BELEDİYE BAŞKANI, İSTANBUL'UN GIDA ÜRETİMİNE VE TARIM POTANSİYELİNE ODAKLANIYOR

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen MARUF23 toplantısında konuştu.

Silivri Belediye Başkanı, İstanbul'un Gıda Üretimine ve Tarım Potansiyeline Odaklanıyor

Başkan Yılmaz, toplantıda "Toprak, Tezgâh ve Tabak: Gıdanın Kente Yolculuğu" başlıklı oturumda İstanbul'da gıda ürünlerinin üretiminden tüketimine kadar olan süreçleri ele aldı. Yılmaz, İstanbul'da yaşayan insanların daha ucuz, sağlıklı ve taze ürünler tüketebilmesi için çalıştıklarını vurgulayarak İstanbul'un tarım potansiyeline dikkat çekti.

Başkan Yılmaz, Silivri'nin tarımsal arazileriyle İstanbul'u besleyebilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, İstanbul'un tarım kenti olabileceğini ifade etti. Ayrıca, yerli ve milli tohumculuğun önemini vurgulayarak Türk tarımının kurtuluş reçetesinin yerli ve milli tohumlarla mümkün olduğunu söyledi.

Hayvancılığın da önemine dikkat çeken Yılmaz, Türkiye'de etin pahalı olduğunu ve bunun için hayvan varlığını artırmanın gerekliliğini vurguladı. Silivri Belediyesi olarak çiftçilere destek verdiklerini ve yerli üretimi teşvik ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, hayvancılığı güçlendirmenin önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, Silivri'de et depolama tesisi ve mezbaha projesinin hayata geçirileceğini açıkladı.

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ