HATAYLI DEPREMZEDELER MALİYETLERDEN ŞİKAYETÇİ

Hataylı bir depremzede, deprem sonrası tadilat işlerinin yüksek maliyetlerinden şikayetçi oldu. Evini boyatmak istediğinde, 3+1 daire için 5500 TL boya ve 15.000 TL işçilik ücreti istendiğini belirten Hataylı depremzede, "Depremle birlikte vicdanlar da öldü," dedi.

HATAYLI DEPREMZEDELER MALİYETLERDEN ŞİKAYETÇİ

DEPREMLE BİRLİKTE VİCDANLARDA ÖLDÜ

Hataylı bir depremzede, artan maliyetler nedeniyle yaşadığı sıkıntıları dile getirdi. Deprem sonrası tadilat işlerinin yüksek maliyetler oluşturduğunu belirten Selahattin  Dokuzoğlu, "Deprem sonrası Avrupalılaştık. Avrupa'da herkes kendi evinin tadilat işlerini kendileri yapar, tabii ki daha çok işçi kesimi," dedi.

Dokuzoğlu, evini boyamaya karar verdiğinde karşılaştığı maliyetleri şöyle aktardı: "Evi boyamaya kalktım, 3+1 daire. 5500 TL boyası tuttu, 15.000 TL işçilik istediler. Deprem bölgesiyiz ya, depremle birlikte vicdanlar ve merhamet de öldü."

Kendi İşini Kendi Görme Çabası:

Artan maliyetler karşısında kendi işini kendisi yapmaya karar veren Dokuzoğlu, "O zaman iş başa düştü dedim kendim boyuyorum. O 15 bin TL isteyen boyacı gelsin görsün bakalım boya nasıl yapılırmış," şeklinde konuştu.

Tüm İşleri Kendimiz Yapmak Zorundayız:

Dokuzoğlu, artık ev tadilat işleri, elektrik, su, boya badana, bahçıvanlık ve çiftçilik gibi işleri kendilerinin yapmak zorunda kaldığını belirtti. "Her alanda usta bulmak zor, bulursak da vicdan sahibini bulmak mümkün değil," dedi ve ekledi: "Kurda demişler ki neden boynun bu kadar yoğun, kendi işimi kendim görürüm demiş."

Deprem sonrası artan maliyetler ve vicdan yoksunluğu nedeniyle zor günler geçiren Hataylıların yaşadıkları bu tür sıkıntılar, bölgedeki genel durumu ve insanların kendi başlarının çaresine bakma zorunluluğunu gözler önüne seriyor.

HATAY (UHA) - MEHMET NUR

BELEDİYELER

EKONOMİ