ELAZIĞ STK PLATFORMUNDAN İSRAİL'E TEPKİ

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Heybet Öztekkeli, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanlara uyguladığı şiddeti kınayan bir açıklama yaptı.

Elazığ STK Platformundan İsrail'e Tepki

Elazığ STK Platformu Dönem Sözcüsü Heybet Öztekkeli, İsrail'in Mescid-i Aksa'da Müslümanlara uyguladığı şiddeti kınayan bir açıklama yaptı. Açıklamada, uluslararası toplumun İsrail'in şiddet eylemlerini kınaması ve gerekli adımları atması gerektiği vurgulandı. İsrail hükümeti müslümanların kutsal mekanlarına saygı göstermeli ve şiddeti derhal sonlandırmalıdır çağrısı yapıldı.

Mescid-i Aksa'nın İslam'ın en kutsal mekanlarından biri olduğu ve tüm Müslümanların ibadet etmek için serbestçe girmesi gereken bir yer olduğu belirtilen açıklamada, İsrail yetkililerinin son müdahalelerinin Filistin halkı ve tüm Müslümanların duygularını zedelediği ifade edildi. Ayrıca, İsrail'in bu tür eylemlerinin bölgedeki gerilimi arttırdığına dikkat çekilerek, uluslararası toplumun Filistin halkının haklarına saygı duyması ve barış ile istikrarın sağlanması için İsrail'e çağrıda bulunması gerektiği vurgulandı.

Elazığ STK Platformu olarak, tepkimizi en sert şekilde dile getirerek, Sivil Toplum Kuruluşlarının tepkilerini dile getirecekleri çalışmalar yapacaklarını ifade eden Öztekkeli, tüm STK'ların birbirleriyle dayanışma halinde olarak platform birlikteliğiyle düzenlenecek veya kendi bünyelerinde düzenleyecekleri tepki aktivitelerine herkesin destek vermesi temennisinde bulundu.

BELEDİYELER

EKONOMİ