ÇİĞLİ'DE İLÇE BAŞKANI OKTAY ÖZDEMİR, OCAKÇI HOLDİNG YANKILARI DEVAM EDİYOR

31 Mart yerel seçimler öncesi AK Parti Çiğli ilçe yönetimi değişmişti. Herkes, AK Parti'nin yeni yönetimi ile birlikte Çiğli'de göstereceği iyi bir aday ile seçimi kazanacağını düşünüyordu. AK Parti, doğru bir hamle yaparak Çiğli'de sevilen iş insanı Murat Gökçekaya’yı aday olmasına karar verildi.

ÇİĞLİ'DE İLÇE BAŞKANI OKTAY ÖZDEMİR, OCAKÇI HOLDİNG YANKILARI DEVAM EDİYOR

Çiğli'de AK Parti seçmeni içinde önemli bir sinerji yarattı; ancak seçim, CHP’nin 25 yıllık başarısız yönetimi karşısında küçük bir fark ile kaybedildi. Aday belli olduktan sonra özgüven patlaması yaşayan ilçe başkanı Oktay Özdemir'in izlediği yanlış politikalar ve herkese tepeden bakma anlayışı, güçlü olan adayın elini zayıflattığını birçok AK Partili söylüyor. Bırakın partiye dışarıdan gelecek oyları, kendi seçmenine bile tepeden bakan ve yok sayan bir anlayış içine giren ilçe başkanı olarak sürece büyük zarar verdi.

OCAKÇI HOLDİNG İLE ÖZDEMİR'İN BAĞLANTI NEYDİ

Harmandalı'da konuştuğumuz birçok kişi, yaklaşık 4 bin kişiyi dolandırdığı iddia edilen Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı ile AK Parti ilçe başkanı Oktay Özdemir ve bazı yöneticilerin boy boy samimi resimlerinin ortaya çıkması üzerine, daha önce para vermeyen AK Parti'ye yakın insanların bunu referans alarak gidip Ocakçı Holding'e para verdiğini söylüyor. Ancak seçime kısa bir süre kala Sedat Ocakçı ortadan kayboldu ve ilçe başkanı kapısını çalan kimseye sahip çıkmadı. İddiaya göre, olay patlak verdiğinde ilçe başkanı Özdemir'in aldığı sıfır Mercedesi bir ay saklaması, soru işaretlerini beraberinde getirdi. Mercedes kimden ve niye saklandı?

İlçe başkanı Oktay Özdemir'in, Sedat Ocakçı ile boy boy resimleri Çiğli’de gündemi sarstı. Oktay Özdemir'in Ocakçı ile bağlantısı ne?

Parayı yüksek faizle Ocakçı Holding'e verdiği iddiası vardı. Tutuklanan 25 kişi içinde bir çok AK Partili yöneticinin veya ilçe başkanının yakını olduğu iddia edilirken, neden hiçbir açıklama yapmadan seçim sürecini yönetmedi?

 Seçim süreci içinde ilçe başkanı olarak Harmandalı'da neden seçim çalışması yapamadı? Sebebi, Sedat Ocakçı'ya referans olduğu ve birçok kişinin ona güvenerek para yatırdığı iddia vardı.

İlçe başkanı Özdemir'in Ocakçı Holding ile bağlantısı yoksa neden Ege Postası haberine yayın yasağı getirdi?

AK PARTİ, KAZANACAĞI SEÇİMİ KAYBETTİ.

AK Parti, ekonomik şartların kötü olması sebebiyle Türkiye'de kaybeden parti oldu. Ancak Çiğli'de, adayın sevilen ve tanınır olması, AK Parti'nin 9 ay önce yapılan Cumhurbaşkanı seçiminde aldığı oy oranına 13 puan eklemesini sağladı. En güçlü rakibi CHP oy kaybederken, AK Parti'nin adayı Murat Gökçekaya, kendi çabası ile 8 bin oy arttırdı.

Seçimi kazanmaya yakın olan AK Parti adayı, Ocakçı Holding'in patlak vermesi, ilçe başkanı ve yöneticilerin boy boy resimlerinin çıkması, yaklaşık dört bin kişinin dolandırılması, yapılan meclis listesinde Çiğli'deki dengelerin korunmaması, küskünlerin yaratılması nedeniyle seçimde Çiğli'de kaybeden taraf oldu. Sonuca bakıldığında, halk tarafından takdir toplayan başarılı bir aday seçimi gölgede bırakan ve kaybeden bir ilçe başkanı ortaya çıktı. AK Partili seçmen, ilçe başkanı Özdemir'in parti için hayal kırıklığı olduğunu düşünüyor. ve vatandaş, hala ilçe başkanı görevde diyor.

İZMİR (UHA) - HÜSEYİN ERGÜN

BELEDİYELER

EKONOMİ