ÇANAKKALE İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN GELİBOLU'DAKİ ÇİFTLİKLERE ZİYARET

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Hastalıktan Ari İşletme sayısını arttırma çalışmaları kapsamında Gelibolu'daki çiftliklere ziyaretler gerçekleştirdi.

Çanakkale İl Tarım Müdürlüğü’nden Gelibolu'daki Çiftliklere Ziyaret

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Hastalıktan Ari İşletme sayısını arttırma çalışmaları kapsamında Gelibolu'daki çiftliklere ziyaretler gerçekleştirdi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Ali Şimşek ile birlikte Tarım ve Ormancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nün Hastalıktan Ari İşletme çalışmaları kapsamında Veteriner Hekim Ergin Doğanoğlu' ve eşi Sevda Doğanoğlu’na ait Hayvancılık İşletmesi ve Özcömert Çiftliği Hayvancılık işletmelerini ziyaret ederek Hastalıktan Ari İşletme için gerekli şartlar konusunda bilgilendirmeler yaparak, 2 işletmede başvuru ve arilik süreçleri başlattılar.

İl Tarım Müdürü Türkarslan, 2 işletmenin başvuru ve arilik süreçlerinin başlatılmasının ardından ilçemizde Hastalıktan Ari İşletme şartlarını tamamlayan Familk Hayvancılık Anonim Şirketi ve Dost Genetics/ Yes Günlük Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Hayvancılık işletmelerini ziyaret ederek "Hastalıktan Ari İşletme İçin Sağlık Sertifikası" belgelerini takdim etti.

HASTALIKTAN ARİ İŞLETME NEDİR?

Karantina ünitesine sahip, hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik ve hijyenik şartlara sahip, tüm hayvanları şap, tüberküloz ve bruselloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine HASTALIKTAN ARİ İŞLETME denilmektedir.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ