ADANA'DA ÇUKUROVA GİAD'DA YENİ BAŞKAN: M. ALPEREN PİŞKİN

Adana’da sivil toplumun güçlü sesi Çukurova GİAD’ın yeni başkanı M. Alperen Pişkin oldu. Aynı günlerde Karataş’ta yılın ilk karpuz hasadı yapıldı.

Adana'da Çukurova GİAD'da Yeni Başkan: M. Alperen Pişkin

Adana'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), gerçekleştirdiği genel kurulda yeni başkanını seçti. Dernek üyelerinin teveccühüyle başkanlık görevine M. Alperen Pişkin getirildi. Adana'nın genç ve dinamik girişimci potansiyelini temsil eden Başkan Pişkin, önümüzdeki dönemde bölgesel kalkınmaya ivme kazandıracak ve genç girişimcilerin desteklenmesine yönelik çeşitli projelerle Çukurova GİAD'ın etkinliğini daha da artırmayı hedefliyor.

Adana'da Sezonun İlk Karpuz Hasadı Yapıldı: Üretici Umutlu

Adana'nın bereketli topraklarında, tarımın kalbinde önemli bir gelişme yaşandı. Karataş ilçesine bağlı Bahçe Mahallesi'nde, Türkiye'nin ilk karpuz hasadı gerçekleştirildi. Üreticinin zorlu doğa koşullarıyla verdiği mücadele sonucunda yetişen ilk mahsuller, tarlada kilogramı 7 liradan alıcı buldu ve çiftçilere umut oldu.

Rekoltede Düşüş Bekleniyor

Doğal afetlerin etkisiyle Türkiye genelinde karpuz rekoltesinin bu yıl 4 milyon tondan 3 milyon tona düşmesi beklenirken, Adana'da da önceki yıllarda 900 bin ile 1 milyon ton arasında seyreden üretimin bu sezon 750 bin ile 800 bin ton seviyelerinde kalacağı öngörülüyor.

Üretici Doğayla Mücadele Etti

Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, üreticinin bu yıl doğayla büyük bir mücadele verdiğini vurguladı. Özellikle yaşanan don felaketi nedeniyle ilk ekimlerin zarar gördüğünü belirten Yeşilyaprak, "Normal şartlarda hasat 10 gün önce yapılacaktı. Ancak don nedeniyle ilk fideleri söküp ikinci kez ektik. Sahil kesimi olan Bahçe Mahallesi, kumsal toprak yapısıyla Türkiye’nin ilk karpuzunu yetiştiren bölgedir. Bu yıl kalite ve tat açısından oldukça verimli ürünler elde ettik," dedi.

"Çiftçi Umudunu Karpuza Bağladı"

Meyve ağaçlarında yaşanan zararın ardından karpuzun üreticiler için yeni bir umut kaynağı olduğunu ifade eden Yeşilyaprak, "Çiftçimiz, gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Zarar gören meyve üretiminin açığını kapatmak için karpuzla büyük mücadele verdi. Tarlada 7 TL’den satılması, üreticinin yüzünü güldürdü," şeklinde konuştu.

Adana'da hem ekonomik hem de sosyal alanda yaşanan bu gelişmeler, genç girişimcilerin yeni yönetimi ve toprağa umutla sarılan üreticilerle birlikte kentin geleceği için umut verici bir tablo çiziyor.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

EKONOMİ