DİSK'TEN CHP'YE REST: "GEÇİM YOKSA GREV VAR!"

DİSK Ege Temsilcisi Sarı, CHP'li belediyelerde toplu iş sözleşmelerinin tıkanması nedeniyle greve gidileceğini açıkladı.

DİSK'ten CHP'ye Rest:

DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, CHP'li belediyelerde toplu iş sözleşmesi (TİS) sürecinin tıkandığını belirterek grev sürecinin başladığını duyurdu. CHP'ye çağrıda bulunan Sarı, "Anlaşılan o ki müzakere ve uzlaşmayla bu sorun çözülmeyecektir. CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel’in de dediği gibi 'Geçim yoksa seçim yok' şiarını biz işçiler, 'Geçim yoksa mücadele var, grev var!' şiarıyla değiştirip, önümüzdeki 20-25 gün içerisinde İzmir’in birçok belediyesinde greve çıkıyoruz" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel-İş'e bağlı ilçe belediyelerinde TİS süreci tıkandı.

BELEDİYELERE GÖZDAĞI: GREV KAPIDA!
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, bugün DİSK binasında yaptığı açıklamada belediyelere çağrıda bulundu. Sarı, "CHP iktidar olduğu her yerde önce kendi sınavını vermek zorunda. CHP'li belediyeler, elini taşın altına koyup bu kente hizmet veren emekçilerin haklarını en üst düzeyde vermeli. 'Halkı kurtaracağız' söylemleri bu şekilde hayata geçer. Yarın grev belediye önüne dayanır. Her belediyenin bütçesini başkan bilir, SODEM-SEN bilmez. İşçiler belediye çalışanları seçilsin diye çalıştılar, SODEM-SEN için değil. Taşın altına ellerini koysunlar, temizlik yapılması safsatasının altına saklanmasınlar" ifadelerini kullandı.

ENFLASYON RAKAMLARI VERİLMEDİ
DİSK Ege Bölge Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Memiş Sarı, "İzmir’de DİSK GENEL-İŞ Sendikası ile SODEM-SEN arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri son 60 günlük sürece, yani grev sürecine girmiştir. İzmir’de ilçe belediyelerde on binleri ilgilendiren toplu sözleşmelerde, bazı belediyelerde henüz ücret maddelerine geçilmemiş, bazı belediyelerde ise enflasyon rakamları dahi verilmemiştir" dedi.

KARAMSARLIĞA SÜRÜKLEDİ
Belediyeler tarafından telaffuz edilen rakamların TÜİK verilerinin bile altında kaldığını öne süren Sarı, "Ülkemizde on binlerce kişi sokaklarda geçinemediğini haykırıyor. Üç kurumun altı aylık enflasyon oranları ise şöyle; TÜİK 24.73, İTO 40.05, ENAG 41.16. Buna rağmen teklif edilen rakamların, güvenmediğimiz TÜİK’in bile altında kalması, biz çalışanları karamsarlığa itmektedir. Sendika olarak toplu sözleşmelerin masada sonuçlanması için büyük gayret gösterdik ve bu kentteki halkımıza olumsuz bir yansıma olmaması için elimizden geleni yaptık" diye konuştu.

MÜZAKEREYE KAPILARI KAPATTI!
Müzakere ve uzlaşıya kapıları kapattığını belirten Memiş Sarı, "Anlaşılan o ki müzakere ve uzlaşmayla bu sorun çözülmeyecek. CHP Genel Başkanı Sn. Özgür Özel’in dediği gibi, biz işçiler 'Geçim yoksa mücadele var, grev var!' diyerek önümüzdeki 20-25 gün içerisinde İzmir’in birçok belediyesinde greve çıkıyoruz. SODEM-SEN ve belediye başkanlarına çağrımızdır: Grev davullarının belediyelerin önünde çalmasını istemiyorsanız, Toplu Sözleşmelerin başına belediye başkanlarını davet edin. Aksi takdirde 21 Ekim itibariyle başta Bornova olmak üzere, Buca, Dikili, Çeşme, Bayraklı, İZFAŞ, Foça, Urla, Beydağ belediyelerinde grev ilanlarını asıp, 11 Kasım’da Bornova Belediyesi’nde başlamak üzere adı geçen tüm belediyelerde birer gün arayla greve çıkıyoruz" dedi.

İZMİR (UHA) - AYDAN YALÇIN

BELEDİYELER

EKONOMİ