ÜSTÜN YETENEKLİ GENÇLER İÇİN GERÇEKLEŞTİRİLEN KAMP BAŞARIYLA TAMAMLANDI

TÜZDEV tarafından düzenlenen üstün yetenekli gençlerin katıldığı liderlik kampı, bilimsel, kültürel ve sportif eğitimlerle sona erdi.

Üstün Yetenekli Gençler İçin Gerçekleştirilen Kamp Başarıyla Tamamlandı

Türkiye’nin dört bir yanından gelen üstün yetenekli çocukların katılımıyla gerçekleştirilen kamp başarıyla tamamlandı. 12-18 yaş aralığındaki gençlerin bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda eğitim aldığı bu kamp, geleceğin liderlerini yetiştirme amacı taşıyor.

Kampın açılışına, Ak Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Otrar, Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Prof. Dr. Hasan Işık, Prof. Dr. Tuncay Dilci, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden, TÜZDEV Genel Müdürü Yusuf İslam Akay ve TÜZDEV Başkan Yardımcısı Nuri Özkan katılarak gençlerle buluştular. Katılımcılar, gençlere hem tecrübelerini aktardılar hem de onların sorularını yanıtladılar.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençlerin sorularını yanıtlayarak, zeki ve yetenekli gençlere her zaman destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Kasapoğlu, sporun gençlerin hayatında büyük bir yer tutması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Başarıya ulaşmak için spor, hayatınızda olmazsa olmaz bir yere sahip olmalı. Hepimiz yaşadığımız anların kıymetini bilmeliyiz. Dünyanın tüm imkânlarını bir araya getirsek, geçmişi geri getirebilir miyiz? O yüzden yaşadığımız anı doğru değerlendirmek gerekiyor. Arkadaşlıklarla, değerli hocalarımızla, böylesine güzel imkanlarla değerlendirmek çok önemli. İnanıyorum ki TÜZDEV’in bu kıymetli kampı, hatıra dünyanızda önemli bir yer tutacak ve ileride sizden sonra gelenler için her zaman en iyisini, en doğrusunu ve en güzelini yapmanıza vesile olacaktır."

Op. Dr. Kemal Tekden de konuşmasında, gençlerin ülkenin geleceği olduğunu vurgulayarak, "Bilge şahsiyetler olmak için çok çalışmak gerekir. Bu güzel millete karşı sorumlu olduğunuzu bilin ve ona göre geleceğe hazırlanın," ifadelerini kullandı.

Kamp boyunca katılımcılar, okçuluk, yüzme, İnsansız Hava Aracı kullanımı, geleneksel oyunlar, liderlik atölyeleri, tarih yazımı, girişimcilik gibi birçok alanda eğitim aldı.

Geleceğin liderleri için özel olarak tasarlanan liderlik etkinlikleri sayesinde gençler, hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerini destekleyen önemli deneyimler kazandılar.

İSTANBUL (UHA) - ÖZKAN KARACA

BELEDİYELER

EKONOMİ