MİNİK YÜREKLER KREŞİ’NDE İTFAİYE HAFTASI COŞKUSU

Yüreğir Belediyesi, İtfaiye Haftası’nda Minik Yürekler Kreşi öğrencilerine yangın eğitimi verdi.

Minik Yürekler Kreşi’nde İtfaiye Haftası Coşkusu

Yüreğir Belediyesi, 25 Eylül - 1 Ekim arasında kutlanan ‘İtfaiye Haftası’ kapsamında, Kazım Karabekir Mahallesi’nde bulunan Minik Yürekler Kreşi öğrencilerine, hem öğrenip hem de eğlenebilecekleri bir etkinlik programı düzenledi.

Minik Yürekler Kreşi öğrencileri, etkinlikte Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi personellerinden yangından korunma yöntemlerini uygulamalı olarak öğrenirken, acil durumlarda ne yapmaları gerektiği ve hangi numarayı aramaları gerektiği konusunda da bilgi aldı.

Yaşları 3-6 arasında değişen çocuklara yangından korunma, alınacak önlemler ve tedbirler anlatıldı. Ekipler, yangın söndürme ekipmanlarını tanıtarak çocukları, çakmak ve kibrit gibi yanıcı maddelerle oynamamaları konusunda uyardı.

Kreş sorumlusu Seda Ongun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu tür sosyal faaliyetleri öğrencilerimizin ailelerinden izin alarak sık sık tekrarlıyoruz. Amacımız, okul öncesi eğitim verdiğimiz çocuklarımızın bilgilerini artırarak topluma daha yararlı bireyler olmalarını sağlamaktır.” dedi.

Meraklı gözlerle yangın eğitimini izleyen minikler, etkinliğin ardından itfaiye personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ