İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 6 ÜNİVERSİTEYE SICAK YEMEK HİZMETİ VERİYOR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 6 üniversitede her gün 4 bin öğrenciye ücretsiz sıcak yemek hizmeti sunarak öğrencilere destek oluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi 6 Üniversiteye Sıcak Yemek Hizmeti Veriyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla üniversite öğrencilerine yönelik sıcak yemek desteğini sürdürüyor. Ege Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsleri çevresinde kurulan yemek dağıtım noktaları sayesinde öğrenciler hafta içi her gün ücretsiz sıcak yemek alabiliyor.

"Gençlerimiz Yalnız Değil"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, gençlerin zorlu ekonomik şartlarda birçok problemle karşı karşıya kaldığını belirterek, "Gençlerimiz yalnız değil, onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bu ekonomik kriz ortamında yanlarındayız" dedi.

"Yaklaşık 4 Bin Öğrenciye Yemek Hizmeti Sunuyoruz"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aşevleri Şube Müdürü Ebru Asal, İzmir’de bulunan devlet üniversitelerine yakın noktalarda her gün farklı menüler sunduklarını belirtti. Asal, "Günlük ortalama 4 bin öğrenciye ücretsiz yemek hizmeti sunuyoruz. Amacımız, zorlu ekonomik koşullarda üniversite öğrencilerimizin yanında olmak. Yemeklerimizi hijyenik ve güvenilir koşullarda üretiyoruz" şeklinde konuştu.

Öğrenciler Hizmetten Memnun

Ege Üniversitesi’nde sıcak yemek hizmetinden yararlanan öğrenciler uygulamadan memnuniyetlerini dile getirdi. Öğrencilerden İrem Doğan, "Bu tür projeler biz öğrenciler için çok önemli. Ekonomik zorluklar içinde gıdaya erişmekte zorlanıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti sayesinde sağlıklı ve hijyenik yemeklere erişimimiz kolaylaştı" dedi.

Mehmet Berk Güneş ise, "Yemek ve barınma, öğrencilerin en büyük sorunları arasında yer alıyor. Şu an 20 bin lira kira veriyorum ve dışarıdaki yemekler hem pahalı hem de hijyenik değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmeti gerçekten çok önemli" dedi.

İlker Alkan da, "Burada yemek yediğimizde yarına param kalıyor diye düşünüyorum. Ekonomik kriz ortada, böyle destekler bizler için çok değerli" ifadelerini kullandı.

Yasemin Barış, "İzmirli olduğum için ailemle kalıyorum ama şehir dışından gelen arkadaşlarım için bu hizmetin çok faydalı olduğunu görüyorum. Yemek parası cepte kaldığında, diğer masrafları karşılamak daha kolay oluyor" dedi.

248 Bin Kişilik Yemek Dağıtıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Aşevleri Şube Müdürlüğü, 2024 yılı Ocak-Haziran ayları arasında üniversite öğrencilerine toplam 248 bin kişilik sıcak akşam yemeği dağıttı. Bu hizmet, şehir dışından gelen ve yurtlarda kalan öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlıyor. Öğrencilerin beslenme ihtiyaçlarını karşılayarak ailelerinden uzak oldukları dönemde maddi rahatlık yaşamalarına destek olan bu hizmet, toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olarak görülüyor.

İZMİR (UHA) - AYDAN YALÇIN

BELEDİYELER

EKONOMİ