EĞİTİM İŞ’TEN MEB’E SERT ELEŞTİRİ: ÖĞRETMENLERE ZULÜM SUÇLAMASI

Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Edip Hizmetçi, deprem bölgesinde konteyner kentlerde yaşayan öğretmenlerin mağduriyetlerini dile getirerek MEB’i sert bir şekilde eleştirdi

Eğitim İş’ten MEB’e Sert Eleştiri: Öğretmenlere Zulüm Suçlaması

Edip Hizmetçi’den MEB’e Öğretmene Zulüm Suçlaması

Eğitim İş Hatay 1 Nolu Şube Başkanı Edip Hizmetçi, deprem bölgesi Hatay'da konteyner kentlerde yaşayan öğretmenlerin mağduriyetleri ve karşılaştıkları zorluklar hakkında bir basın açıklaması yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlere Mağduriyet Yaratıyor

Başkan Hizmetçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hatay'da eğitim sorunları bitmiyor. Aksine her geçen gün, yeni sorunlarla karşılaşıyoruz. Hatay'da çok sayıda öğretmen, konteyner kentlerde yaşam mücadelesi verirken, bugünlerde yeni bir sorunla baş etmeye çalışıyor."

MEB, Öğretmenini Sevmiyor mu?

AFAD, konteyner kentlerdeki mali sorumluluğu bakanlıklara devrettiğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı ise bütçe yetersizliği gerekçesiyle bu geçici konaklama merkezlerinin altyapı ve abonelik masraflarını öğretmenlere ödetmek istiyor. Özellikle depremzede öğretmenlere yeni mağduriyetler yaratıyor.

Başkan Hizmetçi: "Mağduriyet Giderilinceye Kadar Konunun Takipçisi Olacağız"

Yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilere altın yaldızlı "Hoş geldiniz" mektubu gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, okulların temizliği ve depremzede öğretmenlerin ihtiyaçlarını görmezden gelmektedir. Bu mağduriyetler giderilinceye kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz."

HATAY (UHA) - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ