EĞİTİM İŞ’TEN HATAY’DA BASIN AÇIKLAMASI: GÜVENLİ EĞİTİM İSTİYORUZ

Eğitim İş Hatay 1. Nolu Şube, okullarda hijyen ve güvenlik sorunlarına dikkat çekmek için Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Eğitim İş’ten Hatay’da Basın Açıklaması: Güvenli Eğitim İstiyoruz

Eğitim İş Hatay 1. Nolu Şube, okullarda hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli hale getirilmesi, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi ve temizlik ile güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle karşılanması için Hatay Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Eğitim İş Hatay 1. Nolu Şube Başkanı Edip Hizmetçi, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Eğitim sistemimiz, iktidarın yanlış politikaları ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihmalkar tutumu nedeniyle alarm vermektedir. 19,9 milyon öğrencinin eğitim öğretim yılına başladığı bu dönemde, okullarımızda temizlik ve güvenlik personeli eksiklikleri hem eğitimin niteliğini hem de çocuklarımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir."

EĞİTİMDE TASARRUF OLMAZ

Başkan Hizmetçi, “Eğitimde tasarruf olmaz! Çocuklarımızın geleceği, sağlığı ve güvenliği siyasi hesaplara kurban edilemez!" diyerek, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi ve okulların güvenli hale getirilmesi için kalıcı kadrolu personel talebinde bulundu. Eğitim emekçileri, demokratik kitle örgütleri ve velilerle birlikte Türkiye genelinde bu talepleri dile getirdiklerini vurguladı.

Hizmetçi, 29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle geçici ve düşük ücretli iş gücü sömürüsünün önünün açıldığını belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti. Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir ülkede devletin, daha düşük ücretlerle geçici personel çalıştırma politikasını eleştirdi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin hakkında görevi ihmal nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Sonuç olarak, Eğitim İş, okullarda sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı sağlanana kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti ve Milli Eğitim Bakanlığı'nı bir an önce sorumluluk almaya davet etti.

HATAY (UHA) - LEVENT AŞKAR

BELEDİYELER

EKONOMİ