BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ İLE ÇEKYA'NIN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTESİ ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ GENİŞLİYOR

Bingöl Üniversitesi, Çekya'nın saygın teknoloji ve işletme üniversitelerinden Institute of Technology and Business in České Budějovice - VŠTE ile aralarındaki Erasmus protokolünü genişletmek ve yeni bir işbirliği anlaşması yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Bingöl Üniversitesi ile Çekya'nın Önde Gelen Üniversitesi Arasındaki İş Birliği Genişliyor

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Ceske Budejovice Işletme ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Radan Kreps'in katılımıyla gerçekleşen bu mutabakat kapsamında, her iki üniversite arasında tarım ve havza bazlı kalkınma projeleri ile arıcılık sektörünün pazarlama alanında işbirliği yapılacak. Ayrıca, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Mühendislik Fakülteleri arasında işletme, iş idaresi, insan kaynakları yönetimi, personel ve öğrenci değişimi gibi alanlarda işbirliği yapılacak. Bingöl'ün turistik potansiyelini geliştirmek için de çalışmalar yürütülecek.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, Institute of Technology And Business in České Budějovice - VŠTE ile genişletilen işbirliği protokolü hakkında şunları söyledi: "Bingöl Üniversitesi, başarılarını ulusal ve uluslararası düzeyde kanıtlayarak nitelikli bir eğitim kurumu olduğunu göstermektedir. Üniversitemizin başarısına katkıda bulunan tüm akademik kadromuza, idari personelimize, öğrencilerimize ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim."

BİNGÖL (UHA) - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ