AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİYLE YAŞLILARA YÖNELİK İNGİLİZCE EĞİTİMİ YAYGINLAŞIYOR!

Yaşlıların İngilizce öğrenerek topluma aktif olarak katılmasını teşvik etme amacıyla Avrupa Birliği Eğitim Programları Erasmus+ kapsamında yürütülen "Elders Learning English in Europe (ELENE) " projesinde önemli bir adım atıldı.

Avrupa Birliği Projesiyle Yaşlılara Yönelik İngilizce Eğitimi Yaygınlaşıyor!

ELENE Projesinin Final Toplantısı Adana'da Düzenlendi.

Yaşlıların İngilizce öğrenerek topluma aktif olarak katılmasını teşvik etme amacıyla Avrupa Birliği Eğitim Programları Erasmus+ kapsamında yürütülen "Elders Learning English in Europe (ELENE) " projesinde önemli bir adım atıldı. 22-23 Eylül tarihlerinde Sarıçam Halk Eğitimi Merkezi tarafından Adana'da düzenlenen proje final toplantısı, Polonya'dan ( Instytut Badań i Innowacji w Edukacji), Portekiz'den (GLanDrive ), Slovenya'dan(Ljudska univerza Rogaška Slatin) ve İspanya'dan (Innetica) gelen konsorsiyum ortaklarını bir araya getirdi.

Proje, yaşlılara İngilizce dil eğitimi sunarak onların çoklu dil becerilerini geliştirmeyi ve dijital yeterliklerini artırmayı hedeflemektedir. Yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte, bu tür eğitim fırsatlarının sağlanması daha da önem kazanıyor.

Yaşlıların toplumsal hayata aktif katılımını teşvik etmek ve hayat boyu öğrenmeyi desteklemek, Avrupa Birliği'nin önceliklerinden biri haline gelmiştir. Bu proje, yaşlılara İngilizce öğrenme fırsatları sunarak onları bu süreçlere dahil etmeyi amaçlıyor.

Proje ayrıca eğitimcilerin ve diğer eğitim personelinin yeterliliklerini geliştirmeyi hedefliyor, böylece yaşlılara daha etkili bir şekilde öğretebilmeleri sağlanacaktır.
31 Aralık 2021'de başlayan ELENE projesi kapsamında proje ortakları, yaşlılar için İngilizce ders kitabı ve e-öğrenme platformundan eğitimcilere yönelik eğitim kılavuzuna kadar çeşitli eğitim materyalleri geliştirdi.
Avrupa Birliği'nin bu projesi, yaşlanan toplumlar için önemli bir kaynak olma potansiyeli taşıyor ve yaşlılara İngilizce eğitimi sunma konusunda yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Yaşlıların bu projeden faydalanarak dil becerilerini geliştirmeleri ve kültürel etkileşimi artırmaları bekleniyor.

HATAY (UHA) - NURİ NUR

BELEDİYELER

EKONOMİ