ARDEŞEN’DE OKUL KANTİNLERİNE YÖNELİK HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Ardeşen’de 45 kantin çalışanı, okul kantinlerinde hijyen ve sağlıklı beslenme konularında eğitim aldı.

Ardeşen’de Okul Kantinlerine Yönelik Hijyen Eğitimi Verildi

05.02.2013 tarihli Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Yönetmeliği gereğince, Ardeşen İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personeli ve Ardeşen İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen hijyen eğitimine, 45 Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı gıda işletmesi çalışanı katıldı.

Eğitimde katılımcılara, "Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesine Dair Genelge" kapsamında, okul kantinlerinde satılması uygun olmayan gıda ve içecekler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği çerçevesinde, gıda işletmelerinin uyması gereken özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, gıdaların hazırlanması, depolanması, satışı ve sunumu konularında detaylı bilgiler aktarıldı.

Eğitimde ayrıca İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından "Sağlıklı Beslenme, Gıda Zehirlenmesi ve Kişisel Hijyen" başlıkları altında sunumlar yapıldı. Katılımcılar, okul kantinlerinde satışa sunulan gıdalarda dikkat edilmesi gereken hijyen kuralları, Okul Gıdası Logosu kullanımı ve öğrencilerin sağlıklı beslenmesine yönelik tedbirler hakkında bilgilendirildi. Bu kapsamda, kantin çalışanlarının hijyen konusunda farkındalıklarının artırılması ve öğrencilere sağlıklı besinler sunulması hedeflenmiştir.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ