AKYED BAŞKANI HÜSEYİN CÖMERTPAY: "EĞİTİM FAALİYETLERİNİN KAPATILMASI TOPLUMUN GELECEĞİNE ZARAR VERİR"

AKYED Başkanı Cömertpay, ücretsiz eğitim faaliyetlerinin tasarruf gerekçesiyle engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

AKYED Başkanı Hüseyin Cömertpay:

Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED) Başkanı Hüseyin Cömertpay, Millî Eğitim Bakanlığı’nın tasarruf tedbirleri kapsamında Halk Eğitim Merkezi tarafından desteklenen kursların bu yıl açılmayacağı yönündeki bilgilere tepki gösterdi. Cömertpay, dezavantajlı bireyler ve çocuklar için sosyal ve sportif beceriler kazandıran, ev kadınlarını üretime dahil eden ücretsiz eğitim faaliyetlerinin engellenmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Millî Eğitim Bakanlığı yetkililerini bu kararlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz" dedi.

“Tasarruf, Eğitimde Uygulanmamalı”

AKYED Başkanı Hüseyin Cömertpay, tasarruf politikasının eğitim gibi hayati bir alanda uygulanmasının büyük bir yanlış olduğunu ifade ederek, "Eğitim çalışmaları ile bölgenin birçok ihtiyacını karşılıyoruz. Dar gelirli vatandaşların yoğun olduğu bir bölgede ücretsiz meslek edindirme, sanat ve spor kurslarını tasarruf gerekçesiyle kapatmak toplumun geleceğine zarar verecektir" diye konuştu.

“Her Kesimden Destek, Bakanlıktan Anlayış Bekliyoruz”

600’den fazla kursiyer için çözüm arayışında olduklarını belirten Cömertpay, sorunun çözümü için her kesimden destek ve Millî Eğitim Bakanlığı’ndan anlayış beklediklerini vurgulayarak, bu kararın acilen gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ