ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ'NİN YURT DIŞI TÜRK ÇOCUKLARINA EĞİTİM PROJESİNE MEB'DEN ONAY

Adıyaman Üniversitesi’nin liderliğinde geliştirilen proje, yurt dışında yaşayan Türk çocuklarına Türkçe ve Türk kültürü öğretiminde yenilikçi etkinlikler sunmayı hedefliyor. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan bu proje, 8 üniversitenin katkısıyla hayata geçiyor.

Adıyaman Üniversitesi'nin Yurt Dışı Türk Çocuklarına Eğitim Projesine MEB'den Onay

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Erol’un yürütücülüğünü üstlendiği “Yurt Dışındaki Türk Çocuklarına Türkçe ve Türk Kültürü Öğretiminde Etkin Katılımlı Etkinliklerin Geliştirilmesi Projesi”, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı.

Proje kapsamında, MEB bünyesinde yurt dışında yaşayan Türklerin 5-16 yaş aralığındaki çocuklarına verilmekte olan Türkçe ve Türk kültürü derslerinde aktif öğrenme odaklı etkinliklerin kullanılabilmesi için öğreticilere eğitim verilmesi, öğreticilerle atölye çalışmalarının yapılması, etkinliklerin tasarlanması ve deneyimlenmesi, seçilen etkinliklerin kitaplaştırılarak MEB’e ders materyali olarak kazandırılması amaçlanıyor.

Adıyaman Üniversitesi'nin yürütücülüğünü yaptığı projede Yıldız Teknik Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Gaziantep Üniversitesi olmak üzere 8 farklı üniversiteden 16 araştırmacının yer aldığı bildirildi. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Sedat Erol başta olmak üzere projede araştırmacı olarak yer alan öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

UHA Haber Merkezi - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ