ADIYAMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ'NDE HEMŞİRE ADAYLARINA GENEL UYUM EĞİTİMİ

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, stajyer hemşire adaylarına sağlık kalite standartlarına uygun uyum eğitimi verdi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Hemşire Adaylarına Genel Uyum Eğitimi

Toplantı salonunda düzenlenen "Genel Uyum Eğitimi" programına Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fahri Dağhan, Eğitim Hemşiresi Filiz Dişkaya, Hasta Hakları Birim Sorumlusu Abidin Kaya, Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Seda Karadağ, İş Sağlığı Güvenliği Sorumlusu Neşe Erdoğan ve Çevre Sağlığı Teknikeri Yüsra Çiçekli ile hemşirelik öğrencileri katıldı.

Staja başlayan hemşire adaylarına, çalışma hayatlarında aktif rol alabilmeleri için teorik eğitim ile pratik deneyimlerini birleştirmeleri amacıyla "Genel Uyum Eğitimi" verildi. Eğitim kapsamında, birim sorumluları tarafından stajyer öğrencilere sağlıkta kalite standartlarına göre hastanenin genel tanıtımı, organizasyon yapısı, hastane kuralları, hasta hakları, hasta ve çalışan sağlığı uygulamaları, hastanede kullanılan renkli kodlar, istenmeyen olay bildirimi, hastanenin misyon, vizyon ve değerleri, el hijyeni, enfeksiyon korunma önlemleri ve izolasyon hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, atık yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği ile yangın güvenliği konularında da detaylı bilgiler verildi.

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, eğitime verdikleri önemi vurgulayarak, sağlık hizmetlerindeki kalitenin artırılması ve hasta memnuniyetinin sağlanması için bu tür eğitimlerin kritik olduğunu belirtti. Başhekim Şirik, eğitimlerin aralıksız olarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.

ADIYAMAN (UHA) - RAMAZAN YAVUZ

BELEDİYELER

EKONOMİ