26 KASIM İLKOKULU'NDA ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ: TEKNOLOJİYE İLK ADIM

Gelibolu’da 26 Kasım İlkokulu’nda düzenlenen robotik kodlama seminerinde öğrenciler teknolojiye ilk adımlarını attı.

26 Kasım İlkokulu'nda Robotik Kodlama Eğitimi: Teknolojiye İlk Adım

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki 26 Kasım İlkokulu öğrencilerine yönelik robotik kodlama semineri düzenlendi. Okulun çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirilen seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Seminerde, Robotik Kodlama Eğitmeni Fatmanur Çakal konuşmacı olarak yer aldı. Çağın bilgi ve teknoloji çağı olduğuna dikkat çeken Çakal, son teknoloji ve kodlamalarla üretilen robotlar hakkında bilgiler verdi. Çakal, "Robotik biliminde meydana gelen gelişmeler, bu alanın geleceğin teknolojisi olarak görülmesinden dolayı hem devletler hem de büyük kurumsal firmalar tarafından desteklenmektedir. Ülkemizde de birçok okulda kodlama ve robotik eğitimi verilmeye başlanmıştır" dedi.

Seminerde slayt gösterileri eşliğinde robot yapımının ilk aşamaları ve yapay zeka ile üretilen son teknolojik robotların yapım süreçleri de öğrencilere gösterildi.

Gelibolu 26 Kasım Okul Müdürü Cem Kayalı ise, "Geleceğin dünyasında bir yer edinmek istiyorsak, içinde yaşadığımız teknolojilerin ardında yatan temeli bilmek zorundayız. Bu tür seminerlere öğrencilerimizin çok daha fazla ihtiyacı olduğunun bilincindeyiz" ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE (UHA) - DOĞAN ZELOVA

BELEDİYELER

EKONOMİ