ANKARA'DA AFGANİSTAN BAĞIMSIZLIK GÜNÜ KUTLANDI

Afganistan'ın Bağımsızlık Günü, Ankara'da düzenlenen özel bir törenle kutlandı. Programa, yabancı misyon temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ankara'da Afganistan Bağımsızlık Günü Kutlandı

Afganistan, Taliban Rejimi tarafından yönetilen ve resmi adı Afganistan İslam Emirliği olan, çok sayıda yasağın bulunduğu bir ülkedir.

Afganistan; Pakistan, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan ve Çin ile komşudur. Başkenti ve en büyük şehri Kabil'dir. Nüfusu yaklaşık 42 milyon civarındadır.

Taliban'ın başkent Kabil'i 15 Ağustos 2021 yılında ele geçirmesiyle kurulan Afganistan, yönetiminin değişmesi hakkındaki tartışmalar ve görüşmeler çerçevesinde varlığını sürdürmektedir.

Taliban yönetiminde ülke çapında geniş yasaklar getirilmiştir. Bu kapsamda, özellikle kadınlara getirilen yasaklar dünya ülkelerinin dikkatini çekmektedir.

Yasakların çok olduğu Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nce, "Afganistan'ın Bağımsızlık Günü" vesilesiyle, 23 Ağustos 2024 günü Ankara'da bulunan Afganistan Ankara Büyükelçiliği'nde kutlama programı gerçekleştirildi.

Anılan programda Türkiye'de bulunan Afgan sanatçıların katkılarıyla "Afganistan Kültürel Sergisi" icra edildi. Bu sergide tablolar, minyatürler, tezhipler, çizimler, el sanatları ve halılar olmak üzere çeşitli Afgan sanatları sergilendi.

Adı geçen sergiden sonra davetlilere, Afgan mutfağını yansıtan Afgan yemeklerinin ikramı yapıldı. İkram sonunda toplu fotoğraf çekimi yapılarak program sona erdirildi.

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ