RUANDA CUMHURİYETİ ULUSAL GÜNÜ KUTLANDI

Ruanda'nın ulusal günü kutlanmasına yerli ve yabancı davetliler katıldılar.

RUANDA CUMHURİYETİ ULUSAL GÜNÜ KUTLANDI

Ruanda Cumhuriyeti Orta Afrika 'da yer alan çogunlukla tarıma dayalı olan bir ülkedir. Ülkenin başkenti Kigali'dir. Para birimi Ruanda Frangı'dır. Nüfusu 14 milyona yaklaşmıştır. 

Denize kıyısı olmayan Ruanda, kurtuluşunun ve Tutsilere yönelik soykırımın durdurulmasının 30 ncu Yıldönümü münasebetiyle Ruanda Ankara Büyükelçiliği'nce; 13 Temmuz 2024 günü saat 19:00 da Ankara'da bulunan HiltonSA Hotel'de resepsiyon verildi. 

Resepsiyona yerli,yabancı çok sayıda askeri ve sivil erkan ile diğer davetliler yanında Türkiye'de bulunan Ruanda'lılar katıldılar. 

Resepsiyon Ruanda ve Türkiye Milli Marşları' nın çalınmasıyla başladı. Müteakiben Türkiye adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay konuştu. Konuşmasında iki ülkenin sıcak ilişkilerini ve ticari ilişkilerinin önemini vurguladı.Ruanda adına ise Ruanda Ankara Büyükelçisi Charles Kayonga konuştu. O da konuşmasında, 07 Nisan 1994 'de başlayan soykırımın durdurulmasının 30 ncu yılını andıklarını, bunu kutlamak için biraraya geldiklerini söyleyerek, soykırımın aşamalarını ve neticesinde huzurlu bir ülke olduklarını anlattı. 

Konuşmalardan sonra günün anlam ve önemine binaen pasta kesimi yapıldı. 

Resepsiyonun ilerleyen dakikalarında yöresel müzikler ve yöresel kıyafetli gruplar tarafından yöresel oyunların sergilenmesi eşliğinde yemekler yenilerek,saatler 23:00 civarını gösterdiğinde kutlama programı son buldu. 

ANKARA (UHA) - NECDET CÖMERT

BELEDİYELER

EKONOMİ