RİZE’DE AFET RİSK AZALTMA ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI

AFAD Başkanı Okay Memiş’in açılış konuşmasıyla başlayan Rize İl Afet Risk Azaltma Planı Toplantısı’nda, afet risklerini azaltmaya yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Rize’de Afet Risk Azaltma Çalışmaları Masaya Yatırıldı

Rize İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Değerlendirme Toplantısı, AFAD Başkanı Okay Memiş’in açılış konuşmasıyla başladı. Toplantıya İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş da video konferans aracılığıyla katılarak 81 ilin valilerine hitap etti.

Toplantıya Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın yanı sıra, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Vali Yardımcısı Murat Öztürk, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Serkan Savaş, AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Sarı, DSİ Rize Şube Müdürü Kasım Kazdal, Karayolları Rize Şube Müdürü Burak Şara ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayberk Kaya katılım gösterdi.

Video konferans sonrasında Rize Valisi İhsan Selim Baydaş başkanlığında devam eden toplantıda, Rize İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) kapsamında yapılan çalışmalar, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Rize’ye özgü afet riskleri değerlendirilerek, bu riskleri minimize etmek için yapılan ve planlanan çalışmalar üzerinde duruldu.

Toplantıda, Rize'deki afet risklerini azaltmak amacıyla hazırlanan çeşitli haritalar üzerinde çalışıldığı, kaya ıslahı, istinat duvarları, drenaj sistemleri gibi altyapı projelerinin yanı sıra dere yataklarının temizliği ve ıslahı çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi. Ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Devlet Su İşleri’ne (DSİ) 8 ekskavatör tahsis edildiği, Rize Belediyesi ve İl Özel İdaresi’ne kanal temizleme ve diğer altyapı çalışmalarında kullanılmak üzere çeşitli ekipmanların alındığı kaydedildi.

2024 yılı Ocak ayından bu yana, Rize il genelinde 1.080.000 metreküplük dere yatağı temizliği ve 200.000 metreküplük düzenleme çalışması gerçekleştirildiği vurgulandı.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ