TÜBİTAK 4007 İZMİR BİLİM ŞENLİĞİ 2, BİLİM MERAKLILARINI BEKLİYOR

İzmir Bilim Şenliği, “Gece Gündüz Bilim” temasıyla dört gün sürecek. Etkinliklerde bilim söyleşileri, atölyeler ve bilim şovları katılımcıları bekliyor.

TÜBİTAK 4007 İzmir Bilim Şenliği 2, Bilim Meraklılarını Bekliyor

İzmir Bilim Şenliği-2, bilim meraklılarına kapılarını açmaya hazırlanıyor! Bu yılın teması “Gece Gündüz Bilim” olarak belirlendi. Etkinlik, 16 Ekim 2024 tarihinde Alsancak Garı'nda başlayacak ve dört gün sürecek.

Etkinliğin amacı, öğrencilere bilimi sevdirmek ve bilim insanlarına karşı olumlu bir bakış açısı kazandırmak. Öğrencilerin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda, bilim ve kültüre meraklı, nitelikli ve ahlaklı bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor.

Dört Günlük Şenlikte Bilim ve Eğlence Bir Arada

Bilim Şenliği, İzmir ve çevre illerden yaklaşık 100.000 katılımcıyı ağırlamayı hedefliyor. Etkinlikler okul öncesinden üniversite öğrencilerine, öğretmenlerden toplumun tüm kesimlerine hitap edecek geniş bir yelpazeyi kapsıyor. “Bilim Söyleşileri, Atölye Çalışmaları, Eğlenceli Deneyler, Bilimsel Şovlar, Planetaryum Gösterimleri, Gökyüzü Gözlemleri, Teknoloji Sergileri ve Simülasyonlar” gibi birçok etkinlik katılımcılarla buluşacak.

Şenlikte ayrıca, “Otonom Kara Araçları, İHA ve Drone Teknolojileri, Artırılmış Gerçeklik, 3D Yazıcılar, Robotik ve Kodlama, Yeşil Enerji, Fen ve Matematik, STEM Uygulamaları, Geleneksel Sanatlar, Astronot Tiyatrosu ve Sürdürülebilirlik” gibi pek çok alanda atölyeler düzenlenecek. Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden akademisyenler ve öğretmenler, söyleşi ve uygulamalı eğitimlerde bir araya gelecek.

Gece Etkinlikleri de Devam Ediyor

Katılımcılar tarafından yoğun ilgi gören gece etkinlikleri, bu yıl da 2. ve 3. günlerde saat 22.00’ye kadar devam edecek. “Gece Gözlemleri, Astronot Tiyatrosu, Drone ve İHA Tanıtımları ile Müzik Dinletileri” gibi aktiviteler şenliği daha da renkli hale getirecek.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, etkinlikle ilgili olarak şunları söyledi: “Gençlik, hayallerin gerçekleşmesi için en güzel zamandır. Bu geleceğin inşasında onlara can suyu verecek, besleyecek kimseler bizleriz. Küçük yaşlardan itibaren ilim, bilim ve irfanla onları buluşturup, genç dimağları geleceğimizin bilim insanları haline getirebiliriz.”

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bilime ilgi duyan herkesi bu heyecan verici şenliğe davet ediyor.

ADANA (UHA) - REMZİ YILDIRIM

BELEDİYELER

EKONOMİ