ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLMA YOLUNDA BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NDEN BÜYÜK ADIMLAR

Bingöl Üniversitesi, araştırma üniversitesi statüsüne ulaşma hedefiyle sektörle iş birliğini güçlendirmek ve teknoloji odaklı projeler geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Araştırma Üniversitesi Olma Yolunda Bingöl Üniversitesi'nden Büyük Adımlar

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, üniversitenin hedeflerine yönelik olarak Bingöl Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Mesut İlhan, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, Bingöl Organize Sanayi Bölge Müdürü Serdar Çulun ve Bingöl İş Geliştirme Merkezi Müdürü Ömer Çakan ile bir araya geldi. Toplantıda, üniversitenin sektörel iş birliklerini artırma ve teknoloji odaklı bir gelecek inşa etme hedefleri ele alındı.

Prof. Dr. Çelik, bu süreçte tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik bir teknopark kurma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Üniversitenin tarım ve hayvancılık alanında bir "silikon vadisi" yaratmayı hedeflediğini belirten Çelik, bu çalışmaların bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.

Üniversite-sektör iş birliğini güçlendirmek adına doktora öğrencilerine burs sağlanmasının önemini vurgulayan Prof. Dr. Çelik, dijitalleşme ve teknoloji odaklı projelere öncelik verdiklerini belirtti. Endüstri 5.0 ile ilgili çalışmaların başladığını dile getiren Çelik, yapay zekâ, nesnelerin interneti, artırılmış gerçeklik ve insan-robot iş birliği gibi teknolojilerin üniversitenin gelecekteki projelerinde önemli yer tutacağını söyledi.

Prof. Dr. Çelik, Bingöl Üniversitesi'nin bilgi üretip satan bir merkez haline gelmesini hedeflediklerini belirterek, “Bu çalışmalar hem üniversitemizin gelişimini hem de bölgenin kalkınmasını sağlayacak. Kalifiye eleman ihtiyacını karşılamada önemli rol oynayacağız” dedi.

UHA Haber Merkezi - AZİZ ÖNAL

BELEDİYELER

EKONOMİ