ÇİĞLİ'DE ÇÖP KRİZİ: BELEDİYE İŞÇİLERİ MAAŞ EYLEMİNİ BIRAKMIYOR

Çiğli sokaklarında biriken çöpler, maaşlarını alamayan işçilerin iş bırakma eylemi nedeniyle sorun yaratıyor. Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız ise işçilerle görüşme gerçekleştirdi.

Çiğli'de Çöp Krizi: Belediye İşçileri Maaş Eylemini Bırakmıyor

Maaşlarını zamanında alamayan Çiğli Belediye işçilerinin iş bırakma eylemi devam ediyor. Çiğli sokaklarında biriken çöp yığınları, yaygın medyanın da gündemine gelirken, Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, çözüm arayışında dün sabah saatlerinde Harmandalı şantiyesine giderek işçiler ve işçi temsilcileriyle bir araya geldi.

"Yaptığınız eylem yasal değil"

Görüşmede belediyenin içinde bulunduğu borç durumu ve yaşanan zorlukları anlatan Başkan Yıldız, işçilerden anlayış göstermelerini istedi. Eylemin yasal olmadığını belirten Yıldız, işçilere maaşların geri kalan kısmını cuma gününe kadar ödemeyi hedeflediklerini ve bugün işe dönmeleri halinde cumartesi günü yevmiyelerinde kesinti olmayacağı sözünü verdi.

İşçiler garanti istedi, Başkan Yıldız garanti veremedi

Çiğli Belediye işçileri, içinde bulundukları ekonomik koşullarda geçinmenin çok zor olduğunu belirterek, maaşlarının zamanında ödenmemesi durumunda yaşadıkları zorlukların arttığını ifade etti ve Başkan Yıldız’dan sonraki maaş ödemelerinin zamanında yapılacağına dair garanti talep etti. Ancak Yıldız, 2025 yılına kadar düzenli ödeme yapmanın mümkün olmadığını belirtti. Bunun üzerine işçiler, her ayın 20'sine kadar maaşları tam olarak alamadıkları takdirde iş bırakma hakları olduğunu ve eylemlerini yasal hakları kapsamında sürdürdüklerini dile getirerek kararlılıklarını yinelediler.

İşçiler ayrıca, Çibel Müdürü İsmail Yiğitoğlu’nun eylemin ilk günü kendilerine sarf ettiği “Ya eylemi sonlandırın ya da biz yapacağımızı biliriz” ifadelerinden duydukları rahatsızlığı Başkan Yıldız’a ilettiler.

Meclis üyeleri de şantiyeye geldi

Sabahki görüşmelerden bir sonuç alınamaması üzerine, öğle saatlerinde CHP’li Çiğli Meclis üyeleri de işçilerle görüşmek üzere şantiyeye geldi. Meclis üyeleri, AK Parti’nin bu eylemleri kullandığını dile getirerek, iş bırakma eyleminin sonlandırılmasını talep etti. Ancak işçiler taleplerini yineledi ve bir sonuç alınamayınca meclis üyeleri eli boş dönmek zorunda kaldılar.

İZMİR (UHA) - CEVDET LAÇİNKAYA

BELEDİYELER

EKONOMİ