CHP İL KADIN KOLLARI, HAYAT PAHALILIĞINI PROTESTO ETMEK İÇİN PAZAR YERLERİNDE

CHP İl kadın Kolları "PAZAR YERİ YOK YANGIN YERİ VAR", Sancaktepe'de semt pazarlarında stant kurarak, ekonomi ve hayat pahalılığını protesto etti.

CHP İl Kadın Kolları, Hayat Pahalılığını Protesto Etmek İçin Pazar Yerlerinde

CHP İl Kadın Kolları, hayat pahalılığını protesto etmek amacıyla 39 ilçe ve 81 ilde başlattığı "Aile Destekleri Sigortası" adlı kampanya kapsamında Sancaktepe Yenidoğan Halk Pazarı'nda stant kurdu. CHP Sancaktepe Kadın Kolları Başkanı Nesime Koç liderliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, "Pazar Yeri Değil Yangın Yeri" ve "Pazar Yeri Yok, Yangın Yeri Var" şiarlarıyla halkın nabzı yoklandı.

Stantta, pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşlara pazar fiyatlarını sordular. Vatandaşlar ise fiyatların aşırı pahalı olduğunu ve geçimlerinin zorlaştığını belirttiler. Bazı vatandaşlar ise boş pazar arabalarını göstererek sebze ve meyve alamadıklarını ifade etti. "Asgari ücret yükseldikçe fiyatlar daha çok yükseldi. Geçim çok zorlaştı. Şu anda 2-3 çocuklu ve asgari ücretle geçinen aileler gerçekten çok zor durumda. Fakirliğe doğru gidiyoruz diyebilirim. Alım gücü çok zor! 3-4 kişilik ailelerin geçimini sağlayabilecek bir alım gücü yok." şeklinde görüşlerini dile getirdiler.

CHP İl Kadın Kolları, hayat pahalılığına dikkat çekmek ve halkın sorunlarına ses olmak amacıyla bu tür etkinlikleri sürdürmeyi planlıyor.

İSTANBUL (UHA) - GÜLSEVEN TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ