RİZE VALİSİ BAYDAŞ’TAN HEYELAN BÖLGESİNDE İNCELEME VE UYARILAR

Rize Valisi Baydaş, Çayeli’nde heyelan bölgesinde inceleme yaptı; vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Rize Valisi Baydaş’tan Heyelan Bölgesinde İnceleme ve Uyarılar

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Çayeli’nin Büyükköy beldesine bağlı Derecik köyünde meydana gelen heyelan bölgesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Baydaş, bölgede devam eden yoğun yağışlar ve artan heyelan riski nedeniyle vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Vali Baydaş, Derecik köyündeki incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, “Burada, daha önce AFAD tarafından boşaltma ve tahliye kararı alınmış bir bölgede bir heyelan meydana geldi. Heyelan, dereyi tıkadığı için yaklaşık üç saati aşkın süredir dere bir baraj görevi görüyor. Aşağıdaki bölgelerde gerekli tedbirlerimizi aldık. Müftülüğümüz aracılığıyla camilerden, jandarmamızın ve belediye anons sisteminin yardımıyla hem Büyükköy beldesinde hem de Çayeli ilçemizde dereye yakın alanlar için gerekli uyarılar yapıldı. Devlet Su İşleri, AFAD, İl Özel İdaresi ve jandarma ekiplerimiz, olayın yaşandığı ilk andan itibaren buradalar ve gerekli önlemleri alıyorlar. Baraj oluşturan heyelan yavaş yavaş çözülmeye başlıyor. İnşallah herhangi bir sorun yaşamadan, oluşan malzemeler temizlenerek ve gerekli dolgular yapılarak süreci takip ediyoruz.” dedi.

Vali Baydaş’a incelemelerde; Çayeli Kaymakam Vekili, Pazar Kaymakamı Hamza İnam, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, DSİ 22. Bölge Müdürü Fatih Kişi, AFAD İl Müdürü Mehmet Salih Avcı ve diğer ilgililer eşlik etti.

RİZE (UHA) - HIZIR TATOĞLU

BELEDİYELER

EKONOMİ