POLİS MEMURU ŞEYDA YILMAZ’A VEDA: İSTANBUL EMNİYETİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

Görev başında şehit edilen kadın polis memuru Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. 19 yaşındaki zanlı Yunus Emre Geçti tutuklandı.

Polis Memuru Şeyda Yılmaz’a Veda: İstanbul Emniyetinde Tören Düzenlendi

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alınan şüpheli Yunus Emre Geçti (19), Dudullu Polis Merkezinde yaşanan arbede sırasında polis memuru Şeyda Yılmaz’a silahla ateş ederek şehit etti. Olayda biri polis olmak üzere iki kişi daha yaralanırken, şüphelinin toplamda 26 suç kaydı olduğu belirlendi.

Şüpheli Yunus Emre Geçti’nin karakolun bahçesinde ailesiyle görüştüğü sırada duvardan atlayarak kaçmaya çalıştığı öğrenildi. Kaçma girişimi sırasında peşine düşen polis memuru Kürşat Hakkı Sarıtepe ve polis memuru Şeyda Yılmaz tarafından kısa süreli kovalamaca sonucunda yakalandı. Yakalanmasının ardından çıkan arbedede zanlı, bir polis memurunun silahını alarak etrafa ateş etmeye başladı. Şeyda Yılmaz, bu esnada başından ağır yaralandı.

Yaralı polis memuru Yılmaz, meslektaşları tarafından Ümraniye Hisar Hastanesi'ne kaldırılarak acil ameliyata alındı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Emniyet teşkilatına 2023 yılı Aralık ayında katılan ve ilk görev yeri İzmir olan 27 yaşındaki Şeyda Yılmaz, İstanbul’daki görevinin henüz başındaydı.

Cenaze Töreni Düzenlendi

Şehit polis memuru Şeyda Yılmaz için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde bir tören düzenlendi. Törene, Yılmaz'ın aynı mesleği icra eden eşi Semih Yılmaz, aile yakınları, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve meslektaşları katıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, törende Yılmaz'ın özgeçmişi hakkında kısa bir konuşma yaptı.

Törenin ardından helallik alınarak memleketi Sivas’a uğurlanan şehit polis, Sivas Merkez Ayyıldız Camisi'nde ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Zanlı Tutuklandı

Olay sonrası gözaltına alınan zanlı Yunus Emre Geçti, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Kadın polisler tarafından HAYDİ aracına bindirilen zanlı, savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Polis teşkilatında henüz bir yılını doldurmamış olan Şeyda Yılmaz'ın ölümü, tüm Türkiye'de büyük bir üzüntüyle karşılandı.

UHA Haber Merkezi - EZGİ TAŞ

BELEDİYELER

EKONOMİ