ÇİFTÇİLERİN BAŞI HIRSIZLARLA DERTTE

Hatay'ın Altınözü sınır hattındaki çiftçiler, Suriye Sınır hattında hasat döneminin yaklaşmasıyla birlikte tarlalara dadanan hırsızlardan yana dertli.

Çiftçilerin Başı Hırsızlarla Dertte

Hatay'ın Altınözü ilçesi sınır hattında bulunan Kansu, Keskincik, Hacıpaşa, Kıyıgören ve Ziyaret Mahallelerinde yaşayanan hırsızlık vakalarında, vatandaşlar, sınır hattında ektikleri mahsüllerin çalındığını belirterek, Suriye sınır hattının yakınına çekilen duvar ile sınır arasında kalan bölgede hırsızlığa karşı jandarma ekiplerinin  nöbet tutup, devriye başlatmasını istedi. 
Sınır hattında yaşanan hırsızlık olaylarına çözüm bulunmasını isteyen çiftçiler,  karşı taraftan gelebilecek tehditlere karşı duvar örülmesi gerektiğine söyleyerek, örülmüş olan duvarın ise adeta  kendi tarlalarına girmek isteyen çiftçiler yönelik inşa edilmiş olduğuna dikkat çekti. Suriyelilerin elini kolunu sallayarak tarlalara girdiklerinin iddia edildiği alanlarda, çalınan ürünlerin düşük fiyatlarla tekrar Türk vatandaşlarına satıldığı ifade edildi

Hırsızların, tarla sahipleriyle adeta  dalga geçtiğini kaydeden çiftçiler şunları söyledi:

“Suriyeliler, buralar bizim topraklarımız. Eğer sınır buraya kadar olmasaydı duvar buraya çekilmezdi diyerek bizlerle adeta dalga geçiyor.
Her yıl mevsimsel em ektiğimiz buğday, biber, patlıcan ve yonca gibi ürünleri çalan hırsızlar, emeklerimizi de çalarak bizleri hem maddi hem de manevi zarara uğratıyor.
Kimseyi suçlamıyoruz ama bizler mağdur durumdayız. Bizler ürünlerimizi ekerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak ve aile fertlerinin geçimini sağlamaya çalışıyoruz. Ektiğimiz ürünler başkaları tarafından hasat edilince hem ülke ekonomisi zarar görüyor hem de bizler maddi zarara uğruyoruz.
Yetkililerden beklentimiz sınır hattında duvar çekilen kısımda duvarın iç tarafında kalan tarlalarımızda ektiğimiz ürünleri toplamak isteyen hırsızlara engel olunmasını bekliyoruz. Duvarın iç kısmında herhangi bir sıkıntı yok ama diğer tarafında çok sıkıntı çekiyoruz.” 

HATAY (UHA) - NURİ NUR

BELEDİYELER

EKONOMİ