BEYPAZARI’NDA YILKI ATLARINI YAKALAYANLAR JANDARMA TARAFINDAN YAKALANDI

Beypazarı yaylalarında kaçak olarak Yılkı atlarını yakalayan şahıslar, jandarma ekipleri tarafından yakalandı ve atlar doğaya geri salındı.

Beypazarı’nda Yılkı Atlarını Yakalayanlar Jandarma Tarafından Yakalandı

Beypazarı'nın Saray ve Karaşar mahallelerinde yaşayan halkın ihbarı üzerine, Jandarma ekipleri iki gündür yaylalarda Yılkı atlarını yakalamaya çalışan şahısları yakaladı. Yakalanan atlar jandarma tarafından yeniden serbest bırakıldı.

Yılkı atları, Beypazarı yaylalarında özgürce yaşamlarını sürdürürken, çok sayıda fotoğraf sanatçısı bölgeye gelerek bu özgür atları görüntüledi. Fotoğraf sanatçıları, Yılkı atlarını fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmeyi başardı.

Bölge Halkı Huzursuz Oldu

Saray ve Karaşar halkı, kendilerini izin belgeleri olduğunu söyleyerek tanıtan şahısların Yılkı atlarını yakalaması karşısında durumu Jandarma ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, atları yakalayan kişileri tespit ederek yakalamayı başardı. Yakalanan yaklaşık 10 Yılkı atı yeniden özgürlüğüne kavuştu.

“Yılkı Atları Yaylalarımızın Güzelliğidir”

Karaşar Mahallesi Dernek Başkan Yardımcısı Murat Dağlı, Yılkı atlarının yaylaların güzelliği olduğunu belirterek, "Bu atlar, çetin kış şartlarında mahallemize kadar iniyorlar. İki gündür yaylalarda atların yakalandığını duyduk ve gördüğümüzde büyük bir üzüntü yaşadık. Kendini bilmezler bu güzelim atları yakalamaya devam ettiler" dedi.

“Yılkı Atlarını Yemek Olarak Sunmaya Çalışıyorlar”

Murat Dağlı, bakanlık tarafından son günlerde birçok yerde yapılan denetimlerde gıdalarda tek tırnaklı hayvan ve domuz etine rastlandığına dikkat çekerek, "Muhtemelen bu Yılkı atlarını da bizlere yemek olarak sunmaya çalışacaklar. Geçmişte de bu tür olaylarla karşılaştık ve o zaman da müdahale etmiştik. Bu atların yakalanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Yetkilileri daha duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

ANKARA (UHA) - YAŞAR TONBAK

BELEDİYELER

EKONOMİ